Zo plan je een huwelijk zonder stress

Tenten die u laten achterover leunen en genieten van het feest. Collage van tenten
Het perfecte evenement of feest heeft een dak nodig, of het nu voor schaduw, beschutting, of gewoon een geweldige sfeer is. Wij hebben een enorme selectie van tenten, verkrijgbaar in verschillende kleuren, ontwerpen, kwaliteiten en maten. Van goede kwaliteit, goedkope PE partytenten tot extra hoge kwaliteit, brandwerende PVC tenten met gecertificeerde wind- en sneeuwbelasting. Blader door meer dan 100 producten om de juiste tent te vinden voor uw festival, evenement of feest.

Tenten verhuur

Het is maar dat u het weet: Het merendeel van onze producten wordt geleverd met 10 jaar gegarandeerde vervangingsonderdelen vanaf de datum van aankoop.

Veelzijdig, stabiel en mobiel: Tenten voor alle gelegenheden. Een PVC tent als zwembadafdekking
Tenten en tuinhuisjes kunnen in veel verschillende omstandigheden worden gebruikt. Bijvoorbeeld als schuilplaats bij tuinfeesten, als beursstand op beurzen en markten, of zelfs voor het weerbestendig maken van een buitenzwembad. De waaier van toepassingen is enorm. House of Tents levert feesttenten in afmetingen van 3x2m tot 8x36m. Variërend van kleine tuinpaviljoens tot grote bruiloftstenten – alles om aan uw behoeften te voldoen.

Onze tuintenten zijn een voor de hand liggende keuze als partytent voor huwelijksrecepties. In het bijzonder luxe tenten uit ons assortiment van professionele kwaliteit bruiloft tenten zal een hoogtepunt voor een bruiloft feest dat mensen zich zullen herinneren voor de komende jaren.

Voor iedereen die een tuinfeest plant om indruk te maken, zijn onze tuinfeesttenten een geweldige basis voor het plannen van een feest of tuinbruiloftreceptie voor de eeuwigheid. Overdag beschermen ze tegen zon en regen, met UV-bescherming en waterdichte dak- en zijpanelen. s Avonds bieden ze beschutting tegen wind en kou. Versier volgens uw persoonlijke smaak, misschien met slingerverlichting, een ingang met luifel of puntgevels met ramen, kunt u een locatie ontwerpen die als achtergrond dient voor een prachtig buitenevenement.

Wat onze partytenten onderscheidt:

Sterke, robuuste verbindingssystemen
Onze feesttenten zijn ontworpen voor langdurig, regelmatig gebruik. In de productlijnen Premium en Professional worden de afzonderlijke frame-onderdelen met bouten vastgezet, die door alle verbindingselementen gaan. Economy-tuintenten gebruiken een robuust kliksysteem met een brede, massieve stalen spiraalveer binnenin de stokken als veerelement. Deze verbindingssystemen zorgen voor een stevig, betrouwbaar frame dat bestand is tegen alle weersomstandigheden en tegen een stootje als het feest echt losgaat.

Pas uw feesttent aan met individueel verwijderbare zijwand- en gevelpanelen:
Grote boogramen in de zijwanden zorgen voor een lichte, open sfeer in de feesttent. Individueel verwijderbare zijwandpanelen zijn zo geconstrueerd, dat er een gecontroleerde luchtuitwisseling is, waarbij zuurstof gelijkmatig de partytent binnenkomt en benauwde, vochtige lucht eruit gaat. De tent heeft dag en nacht een comfortabel klimaat, zelfs wanneer hij volledig gesloten is. De wand- en gevelsecties van onze partytenten kunnen individueel verwijderd worden om ingangen te creëren waar u ze nodig heeft. Oogjes in het zeil en grondpennen (bij de levering inbegrepen) worden gebruikt om tocht en het verschuiven van het zeil te voorkomen.

Tips voor de aankoop van een feesttent

1. Bereken de grootte
Collage van verschillende feesttenten
Om ervoor te zorgen dat uw partytent niet te groot en niet te klein is, kunt u de volgende algemene regels gebruiken om de benodigde tentgrootte ongeveer te berekenen:

een staande gast heeft 0,5 m² ruimte nodig
een zittende gast heeft gemiddeld ongeveer 0,7 m² nodig.
Met lange schraagtafels en banken heeft elke persoon ongeveer 0,8 m² nodig
Bij tafels en stoelen wordt ervan uitgegaan dat mensen 1 tot 1,2 m² nodig hebben wanneer ze aan een tafel zitten.
Zo zou een tuintent van 6×8 meter plaats bieden aan ongeveer 96 staande tuinfeestgasten of 68 zittende aanwezigen.

Natuurlijk moet u ook rekening houden met de afmetingen van uw buitenruimte. Voor niet-vierkante tuinen of ruimtes, heeft u de mogelijkheid om de vorm van de structuur aan te passen aan uw behoeften met behulp van aansluitende goten om tenten te combineren.

2. Tarpaulin materiaal: Licht en gemakkelijk voor de korte termijn, of heavy-duty voor langer gebruik?
Een feesttent in een tuin met gasten
Op onze site vindt u partytenten van twee productlijnen, OPTIline en PROFIline.

Het zeildoekmateriaal van de PE (OPTIline) partytenten is dunner en lichter dan dat van de slijtvaste PVC (PROFIline) partytenten. Gemiddeld wegen OPTIline-zeilen slechts half zoveel. Door het lagere gewicht zijn PE tentzeilen gemakkelijker te hanteren en nemen ze bij opslag minder ruimte in beslag. Bovendien kunnen OPTIline-feesttenten sneller worden gemonteerd en zijn ze over het algemeen goedkoper dan luxe PVC-feesttenten.

Websites over tenten verhuur

Keyword
partytent
partytent kopen
partytent 3×3
partytent hubo
partytent huren
easy up partytent
partytent action
partytent gamma
hubo partytent
partytent 3×4
partytent brico
partytent 3×6
partytent van cranenbroek
gamma partytent
partytent makro
partytent online
stevige partytent
brico partytent
opvouwbare partytent
partytent 4×4
goedkope partytent
koop een partytent
partytent 2×2
partytent dreamland
partytent euroshop
partytent opvouwbaar
partytent waterdicht
van cranenbroek partytent
zijwanden partytent
action partytent
partytent easy up
partytent fun
partytent plooibaar
plooibare partytent
gewichten voor partytent
ikea partytent
makro partytent
partytent 2×3
partytent 4×6
partytent 4×8
partytent 6×3
partytent aldi
partytent lidl
partytent tweedehands
bol com partytent
decathlon partytent
gewichten partytent
kleine partytent
partytent decathlon
partytent kopen action
partytent kopen hubo
partytent met zijwanden
partytent zijwanden
professioneel partytent
professionele partytent
aankoop partytent
action partytent 6×3
collishop partytent
dancover partytent
estilo partytent
garden royal partytent

Als u een tent nodig hebt voor langdurig gebruik of gebruik het hele jaar door, raden wij u aan een hoogwaardige PROFIline-tent met een PVC-zeil te kopen. Dit is een duurzaam, robuust materiaal dat geschikt is voor gebruik het hele jaar door. Partytent-zeildoeken van PVC zijn ongeveer twee keer zo zwaar als PE-zeildoeken en zijn qua gevoel vergelijkbaar met de zeilen van een vrachtwagenaanhanger. De zeilen die in onze PROFIline partytenten worden gebruikt, hebben een gewicht van 500 – 550 g/m². Naast een hoge weerstand tegen milieu-invloeden, heeft PVC de eigenschap brandvertragend te zijn. Daarom zijn deze partytenten bij uitstek geschikt voor gebruik op plaatsen waar de brandveiligheid moet worden gewaarborgd – bijvoorbeeld bij bedrijfsevenementen.

Partytenten van beide productlijnen bieden een uitstekende bescherming tegen zon en regen en zijn uiterst duurzaam. Zowel de OPTIline als de PROFIline paviljoentuin tenten zijn UV-bestendig, 100% waterdicht en hebben gelaste naden op alle naden van het zeil. Om ervoor te zorgen dat uw feesttent waterdicht is, is het belangrijk dat de naden verzegeld of gelast zijn. Dit is de enige manier om u ervan te verzekeren dat de partytent weerbestendig en 100% waterdicht is, zelfs bij hevige regen.

3. Kies een partytent op basis van een groot aantal kenmerken
Een feesttent frame
Wij bieden de volgende kwaliteiten voor tenten: Economy, Premium, en Professional. De kwaliteitscategorieën vertegenwoordigen verschillen in sterkte van het tentdoek, frameconstructie en stabiliteit. Alle kwaliteitscategorieën beschikken over een volledig gegalvaniseerd anti-corrosief stalen frame en individueel verwijderbare wandsecties.

Partytenten in de productlijn Economy zijn uitgerust met een klikframe voor OPTIline (PE) partytenten, en met boutverbindingen voor PROFIline (PVC) partytenten. Producten uit het hogere gamma, zoals Premium en Professional, gebruiken voor alle productlijnen schroefverbindingen.

Premium-tuintenten hebben een iets lichter dekzeil dan de zware Professional-modellen. Dankzij de bodemframes (grondstangen) en dakversterkingen zijn de frames van de Premium en Professional tenten bijzonder stabiel. Professional producten beschikken bovendien over een uiterst stabiel, dik frame.

De standaard zijwandhoogte bedraagt 2 m. Professional tenten zijn ook verkrijgbaar met extra hoge zijwanden van 2,6 meter. Op de top bedraagt de hoogte van deze partytenten 3,40 m. Hoge zijwanden worden aanbevolen voor grotere evenementen, en er zijn veel gebruiksmogelijkheden: bijvoorbeeld het opzetten van een podium op een bruiloft of het gebruik van de extra ruimte voor verlichting en decoratie voor een groot verjaardagsfeest in de tuin.

Overzicht van de 3 tips:
Bereken de benodigde grootte voor uw feesttent
Kies het juiste materiaal voor het dak en de zijkanten
Kies de kwaliteitscategorie – van Economy tot Professional – afhankelijk van de eisen en de plaats van gebruik
Goed om te weten: Hoe verhoogt u de veiligheid
Brandwerend gecertificeerde tuintenten
Brandwerende feesttent
PVC-zeildoeken zijn brandvertragend. Als u nog een stap verder wilt gaan, schaf dan een brandwerend gecertificeerde PVC-tent aan. Dit zal het hoogste niveau van veiligheid voor de gasten garanderen en voldoet aan de officiële brandbeveiligingseisen.

Onze brandwerende tenten voldoen aan de volgende Europese normen: GB EN 13501-1, DE – DIN 4102 – B1/B2 en CH-BKZ 5.2. Onze brandwerende tenten zijn net zo comfortabel en mobiel als onze conventionele tenten, maar met het extra comfort van de wetenschap dat uw tuintent extra beschermd is. Weinig van onze concurrenten bieden gecertificeerde, brandwerende tuintenten aan.

Verbeter de stabiliteit met accessoires
Professionele grondspijkers en ankers
Verbeter de stabiliteit van uw tuintent of evenemententent met behulp van accessoires. Gebruik onze anti-stormset voor extra veiligheid en meer stabiliteit. Deze is voorzien van sterke spanbanden en grondankers. Deze maken de tuinfeesttenten geschikt voor gebruik in de tuin, maar ook op professionele locaties zoals in cafés en restaurants, of tijdens bruiloften. Kortom, voor evenementen of feesten waarbij u op elke mogelijkheid voorbereid wilt zijn.

Het Safety Plus Pakket biedt het maximale niveau van stabiliteit voor uw partytent. Het Safety Plus Pakket omvat stabiliteitsverbeteringen en overeenkomstige door ingenieurs gecertificeerde sneeuw- en windbelastingen voor al onze partytenten.

Professionele partytenten uit de PROFIline-productlijn worden geleverd met ons Safety Plus-pakket inbegrepen. De correct gemonteerde feesttent is bestand tegen windkracht 10 en sneeuwbelasting tot max. 50 – 60 kg/m². De gehele constructie wordt extra gestabiliseerd en beveiligd door een speciaal ontworpen staalkabelsysteem, een grondverankeringssysteem en versterkte spanbanden met ratelsluitingen. Bij gebruik van het Safety Plus Pakket met PE tuinfeesttenten of Economy en Premium partytenten wordt geen gecertificeerde sneeuw- en windbelasting gegeven. Een Safety Plus Pakket wordt echter nog steeds aanbevolen omdat het de stabiliteit en de windbestendigheid aanzienlijk verhoogt.

Allemaal leuk, zo’n huwelijksaanzoek, maar nu het op organiseren aankomt begin ik stress te krijgen. Trouwen doe je niet elke dag en ik weet niet wat je wanneer moet regelen. Daarom vroeg ik raad aan Antwerpse wedding planners van MerryMakers, die aanstaande echtparen begeleiden tot aan – en zelfs na – hun grote dag.

Wat breng je best het eerst in orde?
‘Hoe sneller jullie een datum hebben, hoe sneller jullie een locatie kunnen vinden die bij jullie past. Reserveer de feestzaal bij voorkeur minstens een jaar op voorhand’, zegt event manager Valerie Miseur. Tip: vraag na of er personeel en meubilair inbegrepen is in de prijs. Zo kom je in een later stadium niet voor onaangename verrassingen te staan.

Wanneer verstuur je de uitnodigingen?
Als jullie een datum gekozen hebben, kunnen jullie er gericht naartoe werken. De volgende stap is de gastenlijst, die je dan een save the date kan sturen. ‘Naast jullie namen en jullie trouwdag moet er niets anders op het papiertje vermeld worden. Het gaat erom dat je gasten rekening houden met het huwelijk bij het plannen van een eventuele vakantie’, klinkt het. De uitnodiging volgt ten laatste zes weken voor het huwelijk. Geef mensen drie weken de tijd voor de RSVP. Vermeld op je uitnodiging een uiterlijke datum (drie weken voor de grote dag) waarop ze moeten geantwoord hebben. De gasten die zullen komen, ontvangen twee weken voor het huwelijk een reminder.

Wanneer mag je trouwjurken passen?
Aanstaande bruidjes doen er goed aan om snel ideeën op te doen voor hun bruidsjurk. ‘De meeste jurken worden op maat gemaakt. Als je dan een buitenlandse leverancier hebt, spreek je al snel van twee à drie maanden levertermijn. Daarna moet je natuurlijk ook nog de aanpassingen laten doen in de bruidswinkel zodat alles perfect past’, zegt Valerie.

Moet je aanstaande man ook zo snel een kostuum hebben?
Volgens Valerie kunnen de volgende stappen kunnen wachten tot een half jaar voor het huwelijk: ‘Als je zijn pak vier à zes maanden voor het huwelijk bestelt, is het zeker op tijd. Een kostuum op maat is een aanrader zodat dit een paar weken voor het huwelijk nog aangepast kan worden.’

Hoe bepaal je een huwelijksthema?
Een themakleur is altijd handig. Zo kan je er de decoratie, het drukwerk enzovoort op afstemmen. Dit helpt je ook om tijdens het proces bepaalde keuzes te maken voor het drukwerk, de bloemen, de kleding van bruidskindjes, enveloppendoos, kaarsen,… ‘Hou rekening met je gasten. Je wil niet dat zij zich ongemakkelijk gaan voelen bij het thema’, zegt Valerie. Ze raadt aan om een moodboard, bijvoorbeeld op Pinterest, te maken. Dat helpt je om een duidelijk beeld te krijgen van de stijl die bij jullie past. ‘Boek niet direct de eerste dag alles wat je op internet vindt. Neem de tijd om verschillende sites in binnen- en buitenland te vergelijken voor je decoratie. Ga naar verschillende winkels en vergelijk de prijs voor het huren of aankopen.’

Wat als het feest – letterlijk – in het water dreigt te vallen?
‘Neem altijd het zekere voor het onzekere en voorzie steeds een plan B voor de belangrijkste onderdelen’, raadt Valerie aan. Hou je het feest buiten? Voorzie dan parasols, paraplu’s of een tent zodat je toch droog blijft als het begint te regenen. Werk met een team van dj’s. Als de ene plots ziek is, dan ben je zeker dat er iemand anders kan komen om je feest te doen slagen op de dansvloer.

Hoe beperk ik stress op mijn grote dag?
Als bruidspaar zal je een hectische dag hebben. Zorg ervoor dat je regelmatig iets eet en drinkt. Leg in de bruidswagen een flesje water en eventueel een koekje, of plan een gezellige lunch met de suite. ‘Las zeker voldoende rustmomenten in, zo kan je samen nagenieten van wat al geweest is, of vooruit kan kijken naar wat nog komt’, zegt Valerie. ‘Hou ook rekening met de bruidskindjes. Als ze nog een middagdutje moeten doen, is het niet aangeraden om je ceremonie te plannen in de namiddag.’

Wat moet je als bruid binnen handbereik hebben op de huwelijksdag?
Een ding staat vast volgens Valerie. ‘Neem in een tasje een pakje zakdoekjes mee, want de tranen zullen vloeien’, zegt ze. Denk er ook aan om een dekentje, sjaal of jas mee te nemen tijdens de fotoreportage. Zo voorkom je dat je je het koud krijgt. Een extra paar panty’s is ook altijd goed om bij te hebben. En ook al heb je jouw heels al ingelopen: een paar ballerina’s of sneakers verlichten de pijn tijdens de dansavond.

Hoe bedank je de genodigden?
Bedankjes worden de avond van het huwelijk al meegegeven. Dit zijn kleine geschenkjes die als aandenken dienen. Bij MerryMakers pakken ze het creatief aan met een anti- katerkit, een gepersonaliseerd waterflesje, gepersonaliseerde champagne,… Vier à zes weken na het huwelijk kan je dan nog bedankkaartjes naar de gasten sturen met één of meerdere foto’s van het bruidspaar.

Wie betrek je bij je huwelijk?
Een huwelijk is een zaak tussen jou en je verloofde. Hoe meer mensen je betrekt bij de organisatie, hoe meer meningen je zal horen. Bovendien is het heel moeilijk om nee te zeggen tegen vrienden of familie. Daarom is het beter wanneer de organisatie van jullie huwelijk iets tussen jullie en de wedding planner is. Geef mensen die belangrijk voor je zijn een functie tijdens de dag. Tip van Valerie: laat hen tijdens de ceremonie een tekst lezen. Of vraag aan je getuige en bruidsmeisjes om het vrijgezellenfeest te plannen.

Hoe druk je de kosten van je huwelijk?
Op een huwelijk kan je geen minimum of maximumprijs plakken, maar er zijn volgens de wedding planners wel enkele tips om het feest goedkoper te maken.

– Bepaal een budget. Ga hiervoor rond de tafel zitten, eventueel met jullie ouders. Bekijk welk bedrag jullie kunnen sparen, vraag eventueel of je ouders iets sponsoren. Heel vaak geven ouders de bruidsjurk of het kostuum cadeau.
– Kies voor kaarsen. Bloemen zijn heel duur, maar in de kerk heb je er maar een uurtje genot van. Kaarsen zijn minstens even gezellig en veel goedkoper.
– Ga eens praten op het gemeentehuis. Een burgerlijk huwelijk is op een weekdag meestal veel goedkoper dan in het weekend. Bovendien bezorgt het je de dag zelf dan ook meer rust.
– Wees streng in je gastenlijst. Natuurlijk is het leuk om al je buren en kennissen te vragen. Stel jezelf echter de vraag, wie je echt aan je zijde wil die dag. Probeer mensen die je ‘moet’ tot een minimum te beperken, bijvoorbeeld door hen alleen voor de receptie of het dansfeest te vragen.
– Werk met een wedding planner: deze mensen kunnen vaak goedkoper aan benodigdheden geraken bij leveranciers.


 

Troukostuum limburg

In het Limburgse Lommel zit sinds 2019 De Trouwpakken Outlet gevestigd aan de Buitensingel 74. Deze Topsuits dochteronderneming is hét adres voor een trouwpak blauw

DJ Trouwfeest

DJ trouwfeest nodig? DJ Tom draait u feest op maat. Boek hier één van de meest gevraagde feest DJ’s van Vlaanderen voor een onvergetelijk huwelijksfeest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *